Natrahax #02 - A jelen

A JELEN

Ha megkérdeznéd, hogy hol vagyunk, én azt válaszolnám, hogy a Pokolban. Az alvilág kínkeserves poklában pusztulunk, melyet én kiállhatatlanul gyűlölök. A hideg ráz és a hányinger kerülget napról napra, hogy itt kell élnem, ezekkel az undorító lényekkel. Mióta az eszemet tudom, ez a bolygó rothadt és gusztustalan, amely menthetetlenné vált. Egyesek mesélik, hogy egykoron minden más volt. Több mint egy évtizede itt béke honolt. A mészárlások, háborúk elcsitultak, és a démonok meg tudtak élni egymással. A rivalizálás sosem tűnt el, mégis békésebb módon meg tudták oldani konfliktusaikat az itt élők.
De most... Mindenhol vér, hullák, és bűz fogad. Itt nincsenek színek: minden vérvörös. Ezzé vált ez a hely, melyet otthonnak kell neveznem. Az otthonom, ahol csak a háború létezik, és a vér szagát folyamatosan érezni.
Ki akarna itt élni tovább? Senki. De senki nem mer beszélni arról, hogy van élet más bolygón. Hogy miért? Mert a jelenlegi egyelten uralkodói szerv megtiltja, hogy erről beszéljünk. Csak itt lehet élni, és csak háborúban. Számára nincs béke és harmonikus együttélés. Neki csak a harcok, a győzelem számít és nem érdekli, hány természetfeletti lény életét teszi tönkre. Neki nem számít, ha ártatlan gyermekeket kell ölnie. Nem számít, hányan halnak meg. A legfontosabb a dicsőség. Ő az én legfőbb ellenségem, Anragard.

Szomorúan nézek körül a csatatéren. Már hozzászoktam a látványhoz, de sose fogom feldolgozni. Minden éjjel rémképekkel fekszem le és minden hajnalban rémálmokkal kelek fel.
A megostromolt kővárból semmi nem maradt. Összetört maradványain velem egyidős harcosok holttestei szétszaggatva, vérrel áztatva hevernek. Egy normális helyen ezt nem kéne látnia egy 19 éves lánynak. De itt, a Natrahaxon a mi feladatunk eltakarítani a mocskot. Pontosabban azoknak, akik nem harcosok. Mi vagyunk a takarítók... Iskolások, akik halotti tetemeket égetnek el. Ha nincs más hasznunk, legalább ennyit tegyünk... Eleinte a lakosok ellenálltak, melyeknek szörnyű következményeik lettek. Azóta senki nem mer ellentmondani a hatalomnak.
Bárhová lépek, mindenütt vér tapad bakancsom talpához. Azonban ez senkit nem érdekel. Ez a kötelességem. Vérben ázva gyújtsam fel a büdös holttesteket... Eleinte sírtam, dühöngtem. Ma már beletörődve végzem a dolgom. Mégis, a lelkem mélyén valahol ott nyugszik a forradalom, a szabadság, a tenni akarás. De mit tehetnék én egyedül? Gyenge vagyok a hatalommal szemben egymagam. Az egyetlen kiút a menekvés, de ez még sosem sikerült senkinek. Aki megpróbálta, az kegyetlen kínzást kapott, és addig dolgoztatják, míg bele nem pusztul. Az én agyam mégis folyton ezen kattog. Megszökni. Az egyetlen kiút, hogy élhessek.
Élni... Valójában nem is tudom, milyen lehet az. Nem emlékszem, hogy valaha boldog lettem volna, hogy valaha igazán akartam volna valamit. Nem emlékszem, mi volt régen. Körülbelül 11 éves korom óta emlékszek dolgokra. Nevelőszülőknél nőttem fel, akik sose szerettek. Mindig dolgoztattak, bántottak, lenéztek. Miután őket is megölték egy helyi konfliktus miatt, ami hatalmas csatává változott, a magam útját kellett járnom.
Sohasem kaptam szeretetet. Ez a világ elvette az életemet, a gyerekkoromat, és most a lehetőségeimet. Ha abban az időben nőttem volna fel mikor béke honolt, tudnék élni... De most egy robot vagyok, aki felkel, elvégzi feladatait, lefekszik. Minden nap csak ismétlődik.
Ebben a világban csoda, hogy még így is vannak érzelmeim és célom. Habár beletörődtem abba, ami van, a tudatalattim még mindig hisz a kitörésben, és nem akarja feladni.
- Gyújtsuk fel ezt a helyet, társaim! - szakított ki gondolataimból az egyik velem egysorsú. Voltunk páran, akik rendelkeznek a tűz elemmel, így a mi feladatunk volt, hogy végig szaladva a csatatéren felgyújtsunk mindent, amit csak lehet. Meg is tettük ezt a lépést. Mindent nyaldosott a tűz, pattogtak a szikrák. Ezután a csatateret körbeállva kezdtünk kántálni, miközben egyik kezünket az égnek emeltük úgy, hogy a mutató- és középső ujj az ég felé nézzenek, a többit behajlítottuk. Másikat arcunk elé tartottuk ugyanabban a pózban. Megjelent a kántálók között egy lila összekötő kapocs, mely egy-egy démon alatt pentagramot formázott, s ezután az égnek emelt kezünket lassan a másik mellé eresztettük, majd összekulcsoltuk. Ez volt a megtisztítás.
- Oké, itt végeztünk! - szólalt meg a csapat vezetője, Kage - Induljunk a következőhöz.
- Mennyi van még hátra mára? - kérdezte fáradtan egyik társam. A kék bőrű lány hosszú, hegyes fülei fáradtan lógtak vállára. Vörös tekintete szomorú, álmos volt, sugárzott róla, hogy ő is ugyanúgy utálja ezt a helyet, ahogy én.
- Ne kérdezősködj, vöröske. Nincs hiszti, csinálni kell. Annyit mondok, hogy nincs annyi, mint amennyit ma megcsináltunk. - válaszolt Kage.
Ezután mindenki csendben maradt, és mentünk a következő "megállóhoz".

***

Fáradtan roskadtam le kollégiumi ágyamra egy forró fürdő után. Gondolataimba égett a látvány, amit nap mint nap látok. Vér, holttestek, bűz, kiálló csontok, élettelen tekintetek... Ezzel kelek, ezzel fekszek. Eleinte semmit nem aludtam ezek miatt, ma pedig rémálmaim vannak. Bele se merek gondolni, hogy mi lehet a kiskorúakkal. Minden lakos fél a mindennapoktól. Nem lehet tudni, mikor halunk meg. És mindez egy személy miatt. Anragard hozta el erre a bolygóra a poklot. Mégis, hogy van képe magát feljogosítani arra, hogy ez legyen temérdek élet sorsa?! Forrtam a dühtől. Egyik szobatársam viharzott be az ajtón, hangosan becsapva azt maga után, majd eltűnt a fürdőben. A jelenlegi helyzet miatt senkinek nincs kedve a másikkal barátkozni, viccelődni, stb. Nem tudunk normális életet élni, nem szerzünk barátokat. Itt csak szövetségek vannak, de az is a nullával egyenlő. Semmit nem ér, ugyanis mindenki hátba támadja a másikat. Épp ezért nem keresek se barátokat, se szövetségeseket. Ritkán beszélgetek bárkivel is, de most nem tudtam eldönteni, mi tévő legyek. A hirtelen beviharzó személyt kemény fából faragták, de most nagyon kikészültnek tűnt.
- Yera, beszélhetnék veled? - nézett rám felülről az említett személy valamivel később. Felnyitottam szemeim. Arcán most csak a szomorúságot láttam.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Natrahax #01 - Régmúlt